Ivo den Haan
Mark Bijl
Bosol
 
 
 

About Us...

Omdat deze website voornamelijk over ons en de dingen die wij doen gaat. Zullen we ons ook maar even voorstellen.....

As this website is primarily about us and the things we do... it might be useful to give a short introduction! So here goes...


Ivo den Haan

Ik zag de eerste zonnestralen in de zomer van '83. Dat betekent dat ik op moment dat we vertrekken 22 (Nederlandse) zomers meegemaakt  heb.
Al snel ontdekte ik al de vrijheid van het reizen. Ik reisde op mijn 6e in mijn eentje al met de trein door Nederland. Op zoek naar nieuwe dingen. Vlak voor mijn 10e verjaardag ben ik alleen met de trein naar mijn tante in Zuid-Frankrijk gegaan.

Ik ging op mijn 16e op kamers in Enschede. Zo kwam ik te wonen in studentenhuis Bosøl. In Enschede begon in aan de HBO studie Multimedia Design and Technology. Vanuit Enschede heb ik een maand door (Oost)Europa gereisd met een interrail. Een paar maanden hierna vertrok in voor een klein halfjaar naar Zuid-Afrika om daar voor mijn stage opdracht een documentaire film te maken.

Na deze trips was ik verkocht! en wilde ik een keer een "wereldreis" maken. In de toen komende half jaar heb ik mijn studie afgemaakt met het project "Post uit Parijs". Daarna heb ik een half jaar gewerkt aan het programma "Motorlife" van IdtV in Amsterdam.
Nadat ik afgestudeerd was heb ik nog 10 maanden in de logistiek bij "United Biscuits" gewerkt. Dit vooral om mijn budget voor deze trip op peil te brengen.
Na deze 10 maanden was Mark ook afgesturdeerd en waren we klaar voor vertrek!

Op dit moment weet ik nog niet hoe de toekomst na deze trip eruit zal komen te zien. Misschien kruip ik weer de schoolbanken, misschien ga ik de televisie en film industrie in waarvoor ik uiteindelijk geleerd heb. Gelukkig heb ik nog even rustig de tijd om hier over na te denken......


Mark Bijl

Voor mij kwam de zon al iets eerder op dan voor Ivo; in 1981 op 9 Januari werd ik door mijn lieve mamma op deze wereld geworpen. En wat een wereld! Ik was nog niet zo'n durfal als mijn waarde Ivo, integendeel! Ik zoch vaak de beschutting van mijn zus Ilona en liet haar het sociale werk doen terwijl ik verlegen achter haar aan liep! Maar, onze familie was wel altijd al reislustig; van jongs af aan namen mijn ouders ons mee door Europa; Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, etc. we zijn op veel plekken geweest! Later gingen mijn vader en ik met zijn beide er op uit en aangezien mijn vader een 'treinofiel' is en ik het heerlijk vind om met treinen te reizen verkenden we dus een aantal sporen in Europa.

In VWO 6 kwam dan een van de eerste avonturen zonder mijn ouders tot stand, toen we met de 'Latinisten' Rome gingen bezoeken. Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik gaan studeren aan de Universiteit Twente. Ik heb mijn eerste jaar in Leeuwarden gezeten omdat ik graag nog een jaar wilde blijven korfballen bij LDODK. Toen ik 19 was trof ik toen uiteindelijk Ivo in huize Bosol, waar ik Ivo's oude buitenkamer betrok. Hier hebben we samen een paar hele leuke jaren meegemaakt. Gedurende mijn studie ben ik met vrienden een paar keer wezen kamperen in zowel Oostenrijk en Kroatie alswel Frankrijk. Samen met Karin heb ik ook aardig wat landen gezien. Ook waren er regelmatig wintersport tripjes naar Frankrijk waar ik heb leren skieen en snowboarden. In 2004 was toen het punt aangebroken om voor het eerst een ander continent te bezoeken. Samen met mijn vader zijn we naar Japan gevlogen en over land terug getreind naar Nederland. Hierbij zijn we in ongeveer 10 dagen door Japan heen getreind, hebben we een ferry genomen naar het Russische eiland Sakhalin en uiteindelijk naar het russische vasteland (Vanino). Aldaar zijn we via het jongere broertje van de Transsiberie Express - De Baikal Amure Magistrale - door Siberie gereden om uiteindelijk in Kiev in de Oekraine onze reis te beeindigen.

Gedurende mijn studietijd was ik bij de Enschedeese studentenkorfbalvereniging Vakgericht actief als trainingslid, trainer en af en toe coach. In den beginne (:)) was ik nooit zo actief bij Vakgericht omdat ik nog bij LDODK speelde, maar ik naarmate de jaren vorderden heb ik daar heel veel leuke vrienden opgestoken. Ook heb ik nog een tijd geholpen bij het organiseren van het AIN Pjuktoernooi van LDODK; een van de leukste dingen die ik heb gedaan! Ook ben ik voor mijn stage ruim 5 maanden in Ipswich in Engeland geweest waar ik bij British Telecom stage heb gelopen. Deze stage was echt een 'eye-opener'; ik had al tijden het gevoel dat er nog iets 'meer' te behalen was in dit leven. Wat dat precies is, weet ik niet en zal ik misschien nooit weten, maar door alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt weet ik wel dat ik ga proberen het te achterhalen! :-D

Inmiddels ben ik op 24 november jongsleden afgestudeerd in de richting Computer Science en volwaardig Ir. Binnen 10 dagen dus ook terug verhuisd naar mijn ouders in Jubbega en geprobeerd nog zoveel mogelijk te regelen voor de reis. Net als Ivo weet ik nog niet precies wat ik ga doen als we weer terug komen in Nederland. Misschien ga ik ook nog wel een master doen, of terug naar Enschede om daar aan de faculteit te gaan werken, British Telecom in Engeland, of iets compleet anders!? Kortom, ik en Ivo kunnen denk ik gezamenlijk heel wat denkwerk gaan verrichten...


Bosol

Mark and Ivo met each other on a campus residence in Enschede at the University of Twente called `Bos¢l`. After 4 years and 17 other `Bosøls`, Ivo moved to Amsterdam. But still visited each other frequently and contacted eacht other often.Soon we decided to do this Dreamtrip!
You can visit the Bos¢l website and you can see some weird actions we and other Bosøls did during our time there

 


© 2005 Ivo den Haan & Mark Bijl