Actual
Original
 
 
 

The plan

Op dit gedeelte van de website zullen we ons originele plan vergelijken met wat we de komende maanden werkelijk gaan doen...


Actueel

Omdat we 8 december pas vertrekken kunnen we hier nog niet heel veel over vertellen. We zullen dit gedeelte om de zoveel tijd updaten.


Origineel

Het was een zaterdagavond ergens in februari 2005. We waren met een aantal oud-BosÝl genoten uit in Eindhoven. Hier kwam het idee om met z'n 3-en, Mark, Ivo en Frank, op wereldreis te gaan. Het eerste idee was om met een busje naar China te gaan rijden. Frank kreeg helaas een contract en moest daarom opzeggen. Al snel kwamen wij erachter dat zelf naar China rijden erg lastig is en ook erg kostbaar. Je mag namelijk in priciepe China niet met je eigen auto in. Of je moet heel veel geld betalen.
Mark leek het erg leuk om ook naar Nieuw Zeeland te gaan. Later hoorden we dat Sarah (vriendin van Ivo) die tijd in Australie voor haar studie zou zitten. Zo zijn we eigenlijk langzamerhand op het plan gekomen wat we nu hebben.
Toen we ons vliegticket naar Nieuw Zeeland gingen boeken bleek dat we een tussenstop mochten maken in Japan. Hierdoor is Japan aan onze reis toegevoegd.

Japan
We vliegen 8 december om 14:00 vanaf Schiphol rechtstreeks naar Tokyo. We komen 's ochtends vroeg in Tokyo aan. De eerste 2 nachten hebben we al geregeld in een hostel in het centrum van Tokyo. Verder is er nog niets geregeld. We weten alleen dat we 15 december in Osaka moeten zijn voor onze vlucht naar Auckland. We zullen waarschijnlijk in de nacht van 11 op 12 december naar Kyoto/Osaka afreizen.

New Zealand
16 december komen we aan in Auckland. We willen ongeveer een maand in Nieuw Zeeland blijven waarvan de langste tijd op het Zuider eiland. Dit schijnt namelijk mooier te zijn dan het Noorder. Het idee is om met een bus door Nieuw Zeeland te reizen.

Australie
We zullen dus ongeveereer maand nadat we in Auckland geland zijn overvliegen naar Australie. Dit zal dus rond de 14e worden of iets dergelijks. We weten nog niet precies waar we heen vliegen in Australie, alleen dat het aan de Oostkust zal zijn. We willen de Oostkust dan ik ongeveer een maand doen en dan in een klap door de Outback steken naar Perth. Hier komt Sarah (vriendin van Ivo) 14 februari aan. We zullen dan nog 3 weken ongeveer in Perth blijven waarna we doorvliegen naar Singapore.

Singapore
Hier zullen we niet heel lang blijven. Singapore schijnt nogal duur te zijn en bovendien niet heel erg leuk. Hier zullen we waarschijnlijk maar hooguit 2 dagen blijven.

MaleisiŽ
We willen met het openbaar vervoer van de grens met Singapore in het zuiden naar Thailand in het noorden trekken. In Maleisie willen we de mooie stranden bezoeken, een aantal steden en de natuurparken die erg mooi moeten zijn in dit land. De verwachting is hier ongeveer 2 weken over te doen.

Thailand
Als we de grens overkomen vanuit MaleisiŽ zullen we richting Bangkok gaan. Onderweg daarheen nog langs een paar mooie stranden. In Bangkok zullen we een aantal zaken moeten gaan regelen zoals visa een visum voor Rusland. Dit betekend dat we dan ook meteen de Trans MongoliŽ ook al moeten regelen en de vlucht van Moskou naar huis. In Bangkok zullen we dus veel moeten bepalen over de rest van onze reis. Daarnaast kunnen we ook de rest van de visa regelen die we nog nodig hebben.
Verder willen we ook nog verder naar het noorden richting Ciang Mai.

Birma
Dit land lijkt ons erg interessant. Het ligt zo geÔsoleerd van de rest van de wereld. Birma is eigenlijk alleen maar te bereiken per vliegtuig. Dus we zullen vanuit Bangkok naar Rangoon vliegen. In Birma zelf willen naar het noorden trekken naar Mandalay.

India
India zullen we ook weer per vliegtuig bereiken. Dit omdat Birma ook alleen per vliegtuig kunnen verlaten. We zullen waarschijnlijk vanuit Rangoon naar Calcutta vliegen. Vanaf daar willen we met de trein richting Goa of Madras gaan. En dan lags de westkant omhoog naar Jaipur. Hier willen we op een kameel door de woestijn rijden. Van Jaipur naar Delhi en Agra (Tai Mahal). En dan via Varanassi de grens over naar Nepal. In India denken we wel ongeveer een maand zoet te kunnen zijn.

Nepal
Als we Nepal in komen zullen we waarschijnlijk snel doortrekken naar Kathmandu. Hier kan je allerlei trektochten boeken door het Himalaya gebergte heen wat wij natuurlijk ook willen gaan proberen. Ook willen we Kathmandu proberen om het benodigde groepsvisum voor Tibet te bemachtigen. Waar we dan, via het Everest basecamp, naar toe willen gaan.

China
Eerst zullen we dus een paar dagen in Tibet zijn. Beetje klimmen en de Monikken cultuur bekijken. Na Tibet willen we via Xiīan naar Beijing trekken. In Beijing zullen we misschien nog een paar dingen moeten regelen voor de Trans Mongolie express. Het zou zelf zo kunnen zijn dat we daarvoor nog op en neer moeten naar Sjanghai.

MongoliŽ
Na Peking gaat het Trans Mongolie avontuur beginnen. In Ulan Batoor willen we uitstappen en een paar dagen met een excursie of iets dergelijks naar de nomaden gaan.

Rusland
In Rusland willen we in Irkoetsk bij het Baikal meer uitstappen. Vanuit Irkoetsk zullen we waarschijnlijk in een ruk door reizen naar Moskou. In Moskou willen we dan nog een paar dagen zijn al voor we het vliegtuig instappen om weer naar huis te vliegen.

Dit is een beetje hoe we over onze reis dachten voordat we vertrokken. Waarschijnlijk zal het allemaal heel erg anders gaan lopen. Maar dat is ook het leuke van reizen, elke dag bepalen wat je vandaag gaat doen!


© 2005 Ivo den Haan & Mark Bijl