General Info
Uitrusting
Countries
Health
Visa
Finances
 
 
 

Travel Info - Visa

Hier vind je de visa informatie zoals wij die gevonden hebben.

New Zeeland

€ 0

Geen visum nodig (tot 3 maanden)

Australië

€ 12

Electronisch visum (ETA) (tot 3 maanden)

Singapore

€ 0

Geen visum nodig (tot 3 maanden)

Maleisië

€ 0

Geen visum nodig (tot 3 maanden))

Thailand

€ 0

Geen visum nodig (tot 30 dagen)

Cambodia

$20

Verkrijgbaar aan de grens

Laos

$30

Verkrijgbaar aan de grens

Vietnam

€ 60

($ 50 Spoed visum in Bangkok)

Myanmar

€ 40

($ 30 Spoed visum in Bangkok))

India

€ 50

Eventueel te verkrijgen in Bangkok

Nepal

€ 40

Eventueel te verkrijgen in Bangkok

China

€ 42

Eventueel te verkrijgen in Bangkok

Mongolië

€ 40

Eventueel te verkrijgen in Bangkok

Rusland

€ 60

Eventueel te verkrijgen in Bangkok of Sjanhani

 

Deze informatie geldt voor mensen met een Nederlands paspoort en kan sterk verschillen met mensen met een ander paspoort.
Voor sommige landen is het handiger om je visum onderweg te regelen dat thuis. Het kan namelijk zo zijn dat wanneer je je visum aanschaft binnen een bepaalde in het land moet zijn. Soms gaat het ook een stuk sneller dan dat je het in Nederland doet. Voor sommige landenkan het soms ook voordeliger om ergens anders (bijvoorbeeld in Bangkok) te regelen.

Een Russisch visum is erg lastig om te krijgen. Je hebt hiervoor namelijk een officiële uitnodiging van de staat voor nodig. Deze uitnodiging kan je soms krijgen van je hotel, reisorganisatie. Maar voor rugzaktoeristen die vooral in hostels willen slapen is dit lastiger. VisatoRussia.com is een organisatie die dit soort toeristen kan helpen aan zo een uitnodiging.
Daarnaast moet je als je het Russisch visum gaat aanvragen ook al in het bezit zijn van je in- en uitreis documenten en je moet minimaal 1 overnachting geregeld hebben en daar documenten van hebben.

Ook het Chinese visum wat je nodig hebt voor Tibet wanneer je vanuit Nepal komt vergt extra aandacht. Je kan van Nepal naar Tibet namelijk alleen maar met een groepsvisum reizen. In Kathmandu zijn er verschillende reisbureaus die dit visum voor je kunnen regelen. Dit betekent wel dat je dus ook met een groep naar Tibet reist (in ieder geval de grens over). Omdat je deze reisbureaus nodig hebt zijn ze over het algemeen ook behoorlijk duur.
Let op! Je hebt in deze situatie dus niet aan je eerder verkregen Chinese visum!


© 2005 Ivo den Haan & Mark Bijl